abrasiefsnijden

Het verschil tussen ‘gewoon’ watersnijden en abrasiefsnijden, is dat aan de waterstraal van de watersnijder een abrasief zoals fijn zand wordt toegevoegd. Abrasiefsnijden is een koud proces, wat ideaal is voor materialen waarbij de structuur niet door warmte mag worden verstoord.

Ten opzichte van watersnijden, is abrasiefsnijden met name geschikt om harde en/of slijtvaste materialen zoals bijvoorbeeld staal, marmer, graniet en (gewapend) glas te snijden.

Door het zeer geringe materiaalverlies is deze manier van snijden een kosteffectieve manier van verwerken. Leusink Watersnijden recycled materiaal waar mogelijk en veelal in samenwerking met onze leveranciers.

Onze geavanceerde waterjet is uitgerust met twee snijkoppen die feilloos snijden tot een dikte van 150mm. De machine heeft een bereik van 4m bij 2,20m. Maattoleranties zijn beperkt tot het absolute minimum. 

Producten worden gesneden vanuit DXF of DWG bestanden. Ook kunnen we AI (Adobe Illustrator) bestanden rechtstreeks omzetten. 

Heb je slechts een idee, wat schetsen, een foto, pdf of een voorbeeld-onderdeel maar nog geen technisch bestand? Geef ons wat je hebt en we verwerken jouw input tot een werkbaar bestand.

De mogelijkheden met water- en/of abrasiefsnijden zijn eindeloos. Mede afhankelijk van het materiaal kan de kwaliteit van de snede worden aangepast. Dat maakt watersnijden efficiënt, secuur en veelzijdig.

Wil je ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen? Bekijk hier een aantal projecten, of vraag ons direct naar de mogelijkheden. We helpen je graag jouw ontwerp, product of project te realiseren.

Contact

Smirnoffstraat 16G
9716 JS Groningen