raif Nederland

OFFERTE AANVRAAG

raif nederland

RAIF® Nederland ontwikkelt en produceert innovatief freesgereedschap, voor het frezen van alle mogelijke uitsparingen van hang- en sluitwerk en andere toepassingen.

De initiële vraag was of Leusink Watersnijden iets wilde snijden voor het te ontwikkelen gereedschap. Uiteindelijk heeft dit uitgemond in een jarenlange samenwerking waarin we doorlopend zijn gevraagd mee te denken in het ontwerp, ontwikkeling en productie van onderdelen, prototypen en definitieve versies van het freesgereedschap.

Technische achtergrond: het freesgereedschap is mechanisch van aard. Omdat de losse onderdelen naadloos in en op elkaar moeten aansluiten is veel onderzoek naar technische eigenschappen van materialen, materiaaldiktes en manieren van snijden noodzakelijk geweest.

Leusink Watersnijden heeft intensief met RAIF® Nederland samengewerkt om tot de beste oplossingen te komen voor dit innovatieve freesgereedschap.

De oplossing heeft vooral gezeten in cocreatie van de ontwerpen en ontwikkeling van verscheidene prototypen.

Tijdens ontwerpfasen van verschillende (sub) onderdelen heeft veelvuldig overleg plaats gevonden. In totaal zijn er in een paar jaar tijd ongeveer 2000 tekeningen ontworpen.

Nadat (sub) onderdelen en prototypen waren ontworpen zijn onderdelen  en prototypen als geheel uitvoerig getest. Op basis van bevindingen zijn aanpassingen gedaan en is het gereedschap in productie genomen.

De samenwerking heeft een aanscherping en verbetering van tekeningen, prototypes en het uiteindelijke product opgeleverd.

De definitieve gereedschappen zijn intussen in gebruik genomen, de reacties uit de markt zijn lovend. 

De klanten zijn laaiend enthousiast en willen niet meer anders werken.

Jan Geerds, eigenaar RAIF® Nederland:

Vanuit zijn kennis van materialen en technisch inzicht heeft John een grote rol gehad in de ontwikkeling van ons innovatief freesgereedschap.

Nadat hij samen met ons de producten heeft ontwikkeld is hij nu de vaste fabrikant van halffabricaten voor RAIF® Nederland. 

We zijn erg blij met de partnership met Leusink Watersnijden en zullen deze goede samenwerking in de combinatie met de groei van RAIF® Nederland verder uitbreiden. 

PERIODE
2019-heden

OPDRACHTGEVER
RAIF® Nederland

PROJECT TYPE
Prototypen, productie watersnijden, lasersnijden en nabewerkingen

INDUSTRIE
Freesgereedschap, tooling

ontdek meer projecten

Contact

Smirnoffstraat 16G
9716 JS Groningen