Watersnijden

Aluminium, rvs, koper, glas, hout, steen, kunststof… wij snijden (bijna) alle soorten plaatmateriaal, in elke gewenste vorm en op maat. Watersnijden is een koud proces, en daarmee ideaal voor materialen waarbij de structuur niet door warmte mag worden verstoord.

Ten opzichte van abrasiefsnijden, is deze methode van snijden met name geschikt voor dunnere en zachte materialen zoals leer, hout en sommige kunststoffen. Bij watersnijden (zonder abrasief) wordt een snijstraal met een nog kleinere diameter gebruikt.  

Door het zeer geringe materiaalverlies is watersnijden een kosteffectieve manier van verwerken. Bij Leusink Watersnijden recyclen we materiaal waar mogelijk, en doen dit veelal in samenwerking met onze leveranciers.

Onze geavanceerde waterjet is uitgerust met twee snijkoppen die feilloos snijden tot een dikte van 150mm. De machine heeft een bereik van 4,00m bij 2,20m. Maattoleranties zijn beperkt tot het absolute minimum. 

Producten worden gesneden vanuit DXF of DWG bestanden. Ook kunnen we AI bestanden rechtstreeks omzetten. 

Heb je slechts een idee, wat schetsen, een foto, pdf of een voorbeeld-onderdeel maar nog geen technisch bestand? Geef ons wat je hebt en we verwerken jouw input tot een werkbaar bestand.

De mogelijkheden met watersnijden zijn eindeloos. Mede afhankelijk van het materiaal kan de kwaliteit van de snede worden aangepast. Dat maakt deze methode efficiënt, secuur en veelzijdig.

Wil je ontdekken wat we voor jou kunnen betekenen? Bekijk hier een aantal projecten, of vraag ons direct naar de mogelijkheden. We helpen je graag jouw ontwerp, product of project te realiseren.  

Contact

Smirnoffstraat 16G
9716 JS Groningen